BOND Skurken

Collage Bond SkurkeUh, jeg glæder mig til den nye Bond-film Spectre får premiere i biografen. Du kan se traileren i mit tidligere indlæg. Denne gang skal den fantastiske Christoph Walz jo spille skurken. Så jeg forventer mig virkelig meget af den film!

Hvem er din yndlings Bond-skurk?

Bond-skurken er en vigtig person i alle Bond film. Der er altid én “hovedskurk”, som ofte har sine medhjælpere. Nogle skurke går igen i flere film, som superskurken Ernest Stavro Blofeld, Nummer 1, overhoved i Spectre, som vi første gang stiftede bekendtskab med i From Russia with Love, dog uden at se ham. Det samme var tilfældet i Thunderball. Først i You Only Live Twice fik publikum ham at se.

Blofeld er blevet spillet af forskellige skuespillere, blandt andet Jan Werich (1 billede til venstre), som dog kun nåede kun at spille nogle få scener som skurken Blofeld, før han forlod produktionen til You Only Live Twice og i stedet kom 2) Donald Pleasence. 3) Blofeld blev i On Her Majesty’s Secret Service spillet af Telly Savalas. 4) I Diamonds Are Forever blev Blofeld spillet af Charles Grey.

Blofeld CollageSpectre står i øvrigt for for Special Excecutive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge & Extorsion. Organisationen består af 21 medlemmer fra henholdsvis Gestapo, det russiske kontraspionage-bureau SMERSH, Titos hemmelige politi UDBA, Mafien, Den korsikanske Union og en tyrkisk narkosmuglerbande.

Måske er din yndlingsskurk blandt én af følgende “hovedskurke”? Denne gang har jeg kun fokuseret på de mandlige skurke – men følg med på bloggen, hvor jeg også vil fokusere på de kvindelige skurke!


drnoDr. Julius No. (Joseph Wiseman) er også en af Spectre-skurkene. Han genkendes på sine mekaniske metalhænder, som han fik efter, han mistede sine hænder under udvikling af atomenergi. Disse hænder skulle vise sig at blive hans undergang.

Goldfinger_stills_13687Auric Goldefinger (Gert Fröbe) og hans tjener Friday Oddjob (Harold Sakata) er to andre klassiske Bond skurke, her fra Goldfinger. Hr. Goldfingers skumle plan Operation Grandslam var at hamstre store mængder guldbarrer og forhøje deres værdi ved at sprænge en atommekanisme i Fort Knox, det amerikanske gulddepot. Oddjob er hans koreanske tjener, der er stum og har en skarp form for hovedbeklædning.

LargoEmilio Largo (Adolfo Celi) var Spectres nr. 2 i Thunderball, og stod bag forsøget på at hijacke to hydrogen bomber og afpresse NATO for 280 mio. dollars. Han en levemand med hang til smukke kvinder (Domino) og  let genkendelig med klap for øjet.

yaphet-kotto4Mr. Big/Dr. Kananga (Yaphet Kotto) i Live and Let Die  lader han til at være en rigtig humanitær, men bag premierminister titlen gemmer der sig en boss for den kriminelle underverden og bagmand for narkosmugling. Han er også overtroisk og tror på det okkulte, og har derfor den smukke kvinde Solitaire, som tarotkortlæser.

themanwiththegoldengund065pm7Nick-NackFrancisco Scaramanga (Christopher Lee) og Nick Nack (Hervé Villechaize) i The Man with the Golden Gun. Scaramanga med den ekstra brystvorte og som skyder sine rivaler med en gylden pistol med gyldne kugler, har skumle planer om at auktionere verdens mest effektive solenergisystem til højeste bud. Han har en tro lille tjener Nick Nack –  Jeg ved godt Nick Nack ikke er en rigtig “hoved-skurk”, men han er nok min yndlingsskurk 🙂

strombergrichard_kiellKarl Stromberg (Curt Jürgens) The Spy Who Loved Me og Jaws (Richard Kiel) fra samme film og som kom igen i Moonraker. Stromberg er en rig shippingmand, der pønser på at ødelægge vores verden, som vi kender den, og genopbygge den under vandet! Jaws er let genkendelig med sit jerngebis, som er dødeligt, og sit fysiske fremtræden.

DraxHugoHugo Drax (Michael Lonsdale) fra Moonraker. Er også en grum fætter, der forsøger at slette menneskerne fra Jorden og i stedet indsætte sin egen genetisk-ideelle race. Han har også bygget sit eget rumfartøj, hvor han træner astronauter til at hjælpe ham med sin plan.

Aris Kristos (Julian Glover) i For Your Eyes Only kristos Julian Gloverer på overfladen en succesfuld forretningsmogul, men vil i virkeligheden sælge den såkaldte ATAC transmitter til Sovjetunionen.

Kamal_Khan_Louis_JourdanGeneral_Orlov_

Kamal Khan (Louis Jordan) og General Orlov (Steven Berkoff)  i Octopussy.

Khan er en Afghansk prins der lever i exil, og handler med kunst og er politisk aktiv ved at samarbejde med General Orlov. Sammen planlægger de, at en amerikansk luftbase i Tyskland skal udsættes for et “atom-uheld”.

christopher walkenMax Zorin (Christopher Walken) i A View to a Kill er et resultat af et Nazi eksperiment med steroider på gravide kvinder i kz-lejre, hvilket er skyld i hans psykotiske personlighed. Hans forretningsimperium er bygget på olie og gas, men han vil også ind på microchip markedet. Han er KGB-agent men arbejder også bag deres ryg og lægger skumle planer om, hvordan han kan fingere et jordskælv, der kan skabe oversvømmelser og oversvømme Silicon Valley – Operation Main Strike – hvor 80% af microchips produceres. Han har en svaghed for hestevæddeløb, hvor han også anvender microchip til at injicere steroider i hestene. Hans medsammensvorne er kvinden May Day, som spilles af Grace Jones.

koskovGeneral Koskov (Jeroen Krabbé) i The Living Daylights er den ene af skurkene i filmen, han er en ægte bedragerisk, sociopatisk sovjetiske generelt der spiller på begge sider af den kolde krig og forsøger at skjule, han er afhoppet.

 

Robert DaviFranz Sanchez (Robert Davi) i Licence to Kill er en narkobaron, der opererer i en fiktiv centralamerikansk by, hvor han styrer sit magfulde narko-kartel, meget lig virkelighedens og datidens store narko-kartel-skurk Pablo Escobar.

 

GoldenEye_Sean_BeanAlec Trevelyan, Agent 006 (Sean Bean) Golden Eye er Bonds ven og kollega, men fingererer sin egen død (viser det sig senere). Han er i virkeligheden er barn af to russere, der under Anden Verdens krig hjalp nazisterne og blev sendt til USSR af den britiske regering, hvor de blev henrettet af Stalins dødspatruljer. Nu general i den russiske hær og leder af et kriminel netværk er hans mission at hævne sine forældres død.

CarverElliot Carver (Jonathan Price) Tomorrow Never Dies er den sten-rige medie-mogul, meget lig virkelighedens Rupert Murdoch – dog uden den kriminelle side og han til at dræbe sine fjender. Han er gift med den smukke Paris, der også er Bonds tidligere kæreste. Ligesom sine forgængere Ernst Blofeldt og Karl Stromberg er han ude på at starte en Verdens Krig  – hans plan er at fremprovokere briterne til at bombe Kina, for at han selv kan indsætte en mere Carver-venligsindet kinesisk regering.

gustavgravesGraves arGustav Graves (Toby Stephens) og Zao (Rick Yune) Die Another Day. Gustav Graves er i virkeligheden en Nordkoreansk general ved navn Tan-Sun Moon, og har til hensigt at skabe en ny stormagt ved at forene Nord og Syd Korea. Derfor iscenesætter han sin egen død – ligesom vi har set tidligere Bond skurke gøre det. Zao er Moons håndlanger, der får et tip om Bonds identitet af forræderen Miranda Frost.

LeChiffreWhiteDominic Greene

LeChiffre (Mads Mikkelsen) og Mr. White (Jesper Christensen) begge i Casino Royal. LeChiffre er teorristernes personlige bankmand – han sørger for at investere deres penge og sørger for de altid er likvide. Han er et geni med tal og spiller derfor gerne Poker, da han let kan memorere kortene og udregne statistikken for en sejr. Han genkendes let på sit ar på det venstre øje, hvor en ødelagt tårekanal gør, at han “græder blod”.

Selv om Mr. White faktisk redder Bonds liv, da LeChiffre forsøger ham dræbt, er han ikke en god fyr. Han lever i skyggen af et ukendt netværk der finansierer kaos og finansiel ustabilitet. Mr. White vendte jo også tilbage med skurken Dominic Greene (Mathieu Amalric) i Quantum of Solace, og han vender også tilbage i den kommende Bond-film Spectre. Dermed bliver Mr White/Jesper Christensen den Bond skurk, der vender tilbage i flest Bond film, spillet af den samme skuespiller. Godt gået!

Javier Bardem i James Bond SkyfallRaoul Silva (Javier Bardem) i Skyfall er den faldne forrige MI6-agent, som nu har slået sig over på cyber-terrorisme og er ude på at hævne sig på sin tidligere chef M. Tal lige om en utilfreds tidliger medarbejder, hva!?

waltzFranz Oberhauser (Christoph Waltz) er hovedskurken i den næste Bond-film Spectre. Vi har endnu til gode, at se, hvad han er for en størrelse. Men jeg forventer mig en vel-spillet Bond skurk af Hr. Waltz, som tidligere har gjort det eminent i en skurkerolle i Inglourious Basterds.

Spectre Bond og WaltzSpectre cast Spectre Full cast

Kilde: Bond om Bond, Roger Moore/James Bond Encyclopedia, Cork and Stutz/IMDb

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *