Verdens værste Bond-sang?

Bond med effekter

I sidste uge blev titelsangen til den kommende Bond-film Spectre ( med dansk biografpremiere den 30. oktober) afsløret. Sangen hedder Writings on the Wall og er lavet af den britiske musiker Sam Smith. Sangen har virkelig delt vandene!

Efter min mening er den også død-syg! Ok, den indeholder det flotte musikarrangement med strygere og hele baduljen, som en rigtig Bond-sang også bør, men kors, hvor er den da drøn kedelig! Den mangler simpelthen energi! Ikke forstået, at den skal være i et “up-beat” tempo, men den formår absolut ikke at vække følelser eller engagement hos mig.

Sangen er iøvrigt heller ikke anvendt i de udsendte trailere – man fristes til at spekulere i, om producenten mon også synes, at sangen er for stille og kedelig. Når jeg så hører rygter om, at Sam Smith kun brugte 20 min. på at lave sangen, tænker jeg, at han nok skulle have brugt 20 min. mere på at lave et andet bud!

Hør Sam Smiths Writings on the Wall her:


Dårligste nyere Bond-sange?

Det er ikke første gang, at en titelsang deler vandene – tænk bare på Madonnas bud (som jeg indtil nu, havde på første pladsen over dårligste Bond-sange). Jeg er ellers gammel Madonna fan, men jeg synes, hun begår en fejl i at sende nummeret igennem autotune-maskinen og lægge alt for mange computerskapte beat-rytmner på. Hun og hendes team burde have fundet en anden vej at gøre nummeret moderne på. For jeg synes ikke, at det gør noget, at man kan høre, hvilket årti vi befinde os i: tænk bare Duran Durans 80’er toner i A view to a kill. Døm selv:

Eller hva med A-Ha’s The Living Daylights? Efter min mening kunne den også være på listen over dårligere Bond-sange, selv om jeg egentligt godt kan lide nummeret som et pop-nummer. Det er i ihvertfald meget 80’er poppet:

Også Jack White og Alicia Keys version har været på manges liste over dårlige Bond-sange – deri er jeg dog ikke enig! Jeg synes nemlig, at Jack Whites bud indeholder et forrygende forfriskende råt-arrangeret men stadig “indenfor rammerne” og har en storslåethed. I det mindste er musikken ikke ren computer-genereret, hvilket jeg mener er nær en dødsynd at begår med en Bond-sang (høre du, Madonna!)

Bedste nyere Bond-sange?

Af nyere Bond-sange i den bedste liga, mener jeg, at Adeles Skyfall hører. Her har hun nemlig forstået at forblive “indenfor rammerne” og sangen er da SÅ storslået og følelsesladet, som passer godt til Skyfall-filmen. Hva synes du?

Hvis vi bliver inden for de nyere Bond-sange, var jeg også ret glad for Chris Connells bud på en Bond-sang: You Know my name (OK, jeg er måske en smule partisk, idet jeg tidligere havde et stort cross på manden og Soundgarden, især Black Hole Son nummeret). Den var meget mere rocket end f.eks. Adeles version, hvilket jeg også godt kan lide, men har stadig en “Bond-lyd”, efter min mening. Desuden passer dette godt til Casino Royale filmen, selv om film-intro-versionen har en knapt så rå og rocket lyd, som den vi får i musikvideoen:

Kig forbi bloggen i morgen – så får du mine to yndlings Bond-sange, af de gamle sange vel at mærke, og flere af de gode, gamle Bond-sange.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *