Throwback Thursday: 10 ting du ikke vidste om E.T.

ET måne10 ting du ikke vidste om filmen (eller som du måske har glemt…)

1) Filmen blev den højest indtjenende film i 1982 og den mest succesfulde film i filmhistorien, indtil Spielberg selv slog rekorden med filmen Jurassic Park.

2) E.T. er hverken en han eller hun, men en plante-lignende væsen

3) Instruktør Steven Spielberg optog det meste af filmen i et barns øjenhøjde for, publikum bedre kunne opleve Elliotts og E.T.s kontakt.

4) De fleste af filmens scener med E.T er optaget med en meget lav stuntmand inden i en  E.T.-dukke, men til scenen i køkkenet brugte man en 10-årig dreng, der var født uden ben og ekspert i at gå på hænderne.

5) Ifølge filmen skulle E.T. forstille at være over 10 mio. år gammel.

ET Elliott6) Filmens skabere ville gerne bruge M&Ms i scenen, hvor E.T. lokkes frem. Men det ville Mars, virksomheden bag brandet, ikke tillade. I stedet brugte de ”Reese’s Pieces”, hvilket resulterede i at salget eksploderede. Dette ledte til at flere virksomheder startede med efterspørge, at få deres produkter med i film, og product placing blev for alvor født.

7) Filmens musik vandt en oscar for bedste originale musik.

8) Drengen Elliotts efternavn oplyses ikke i filmen. Det oplyses heller ikke præcist, hvor han og hans familie bor, men baseret på bilernes nummerplade og den prik Elliott udpeger for E.T. på et kort, lader det til at være et sted i det Nordøstlige Californien.

9) Da filmen først udkom på DVD havde Spielberg byttet riflerne ud i scenen, hvor Elliott og E.T. jages på cykel, med walkie talkies. Men da filmen igen blev genudgivet på Bluray DVD ændrede han det tilbage, da han havde fortrudt sit valg.

10) Steven Spielberg har sagt, at oplevelsen med at instruere børn gav han lyst til selv at få børn.

ET Cykel ET DrewBKilde: IMDb/Hollywood Reporter/Foto: Amazon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *