Seriesøndag: Jeg er ambassadøren fra Amerika

Jeg er ambassadøren fra amerika_Bænk

Denne weekend har jeg fået fulgt op på en serie, jeg ikke fik set, da den blev vist på TV. Serien er Jeg er den ambassadøren fra Amerika, som DR3 netop for nyligt har kørt sæson 2 af.  Serien følger den karismatiske amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, og giver et fint indblik i ambassadørens travle hverdag og virke som ambassadør i Danmark, hvor det ikke er de diplomatiske kriser, der fylder mest i ambassadørens kalender.

Vi får lov at komme helt tæt på og følge med til både private og offentlige begivenheder, og når der ikke er kamera på, ser vi med via private optagelser eller fotos. Serien viser os, hvordan Rufus Gifford har valgt at sætte sit personlige præg på, hvordan man kan dyrke og udvikle diplomatiet mellem to venskablige lande som Danmark og USA. Eksempelvis ved at lave filmfremvisninger af amerikanske serier hjemme i baghaven. Ambassadøren har nemlig en fortid som producer i Hollywood. Han deltager også i basketundervisning, fodbold og politiske diskussioner og CPH Pride paraden sammen med sin mand, og de to blev fornyligt gift på Københavns smukke Rådhus. Efter min mening, er det et godt træk, han lader sin personlighed skinne igennem i sit embede. Han forstår at få diplomatiet gjort folkeligt ved at brede sit arbejde ud til den danske befolkning og medvirke i anderledes event. Jeg tror, at han er den ambassadør, der har formået at profilere sig bedst og mest i os danskeres bevidsthed. Jeg mener, kan du måske huske de forrige ambassadører? En stor del har naturligvis at gøre med hans væsen, for han har en karisma, der kan mærkes ud over skærmen.

Jeg er ambassadøren fra amerika_CPH pride

Jeg er ambassadøren fra amerika_Basket

For mig var det især sjovt at følge med i serien Jeg er ambassadøren fra Amerika fordi, jeg selv engang har arbejdet på en ambassade. Det vakte liv i dejlige minder om en sjov og lærerig tid. Serien gav mig lyst til at vide mere, så nu ønsker jeg mig Stéphanie Surrugues bog “Ambassadøren -historien om en amerikanske drøm”. Men serien skal bestemt ses, hvis du blot kan lide tv-indhold med samtidsorientering og karakterdrevet indhold.

Du kan stadig se hele sæson 1 på DRs hjemmeside, men desværre er det kun de to sidste afsnit af seriens sæson 2, der stadig er online. Dog var jeg så heldig, at min VOD-tjeneste på tv’et faktisk kunne vise fra afsnit 2, så det var kun det første afsnit af sæson 2, jeg måtte undvære. Rufus Gifford blev i øvrigt hædret med prisen for “Årets Big Character” for sin medvirken i serien på dette års CPH TV Festival prisuddeling.

,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *