Serie: The Affair

The-Affair-TV-Series-Wallpaper-e1421085876155

Har du set dramaserien The Affair? Serien er udviklet af Showtime og vandt en Golden Globe for Bedste Dramaserie. Serien kan ses på HBO Nordic, og jeg har snart set alle ti afsnit af sæson 1 og synes derfor, jeg vil skrive lidt om den. Serien er nemlig helt speciel i form af sit fortællergreb, idet den lader de to hovedpersoner fortælle hver sin oplevelse af den samme historie, og de to versioner er langt fra ens.

Serien handler om forfatter og skolelærer Noah Solloway (Dominic West) og Alison Bailey (Ruth Wilson), der mødes tilfældigt på den diner, hvor Alison arbejder og Noah kommer forbi til frokost med sin kone og 4 børn, på vej til svigerforældrenes store hus ved stranden for at holde sommerferie. De to indleder en affære, og vi følger dem og deres gøren og laden, men fra hvert deres perspektiv. Dette gøres ved, at historien først fortælles efter eksempelvis Noahs erindring og i næste halvdel efter Alisons erindring.

En affære, det lyder jo umiddelbart banalt, men historien og de to hovedpersoner er mere komplekse end blot en mand og en kvinde, der begge er gift og indleder en affære. Noah lider under at hans stenrige svigerfar har finansieret familiens liv, lige fra deres hus til børnenes dyre privatskoler i New York, imens han selv forsøger at skrive sin anden bog samtidig med sin karriere som lærer – en karriere, der ikke virker fint nok for den velhavende svigerfamilie. Desuden står bog-karrieren også i skyggen af den succesfulde svigefar, der er en kendt og respekteret forfatter.

Alison er gift med Cole (Joshua Jackson) og sammen forsøger de at fungere efter tabet af deres eneste barn, sønnen Gabriel, i en tragisk drukneulykke. Cole driver sammen med sin mor og brødre en ranch med heste – men har også kriminelle aktiviteter ved siden af for at finansiere den dyre ranch.

TheAffairRanch

Sideløbende tager serien os med til nutiden til et forhørslokale, hvor en detektiv udspørger vores hovedpersoner om forskellige ting, idet der er sket et mord. I lang tid, ved vi som seer ikke, hvem der er myrdet eller hvordan. Men dette drama udrulles lige så stille. Også her oplever vi, hvordan hovedpersonerne har forskellige perspektiver på historien – eller måske er det detektiven, der fortæller vores hovedpersoner vidt forskellige ting.

Historien udfolder sig primært i den smukke ferieby Montauk på Long Island, hvilket er en anden af seriens kvaliteter, efter min mening. For det giver nogle visuelle lækre scener og produktions design, at befinde sig i et naturskønt og idyllisk område eller i Noahs velhavende svigerfamilies hus.

TheAffairAlisonBike

the-affair-episode-5Sæson 2 af serien kan ses på HBO Nordic fra oktober

,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *