Premiere i dag: Room

Room

Oscarvindende film Room i biografen

I dag har filmen Room dansk biografpremiere. Dramafilmen indbragte en Oscar til den kvindelige hovedrolle.

Det er en film, som jeg før har talt om, jeg meget gerne vil se. Filmen handler om drengen Jack der ikke kender verden udenfor det godt 10 kvm store ‘Rum’, hvor han bor med sin mor. Jack ved kun, at der er mor, der passer på ham og elsker ham, og så er der også ‘Gamle Nick’. Han kommer på besøg og ligger i mors seng, når Jack selv er gemt langt væk inde i skabet. Da Jack fylder 5 år fortæller ‘Mor’ om en verden udenfor ‘Rum’, der er virkelig. En verden han kan flygte ud i, hvis de kan narre ‘Gamle Nick’, og hvis Jack gør præcis, som Mor siger og fortæller præcis, hvad hun siger til ham.

Room film

Filmen, der er instrueret af Lenny Abrahamson, er baseret på en novelle af Emma Monoghue, der også har stået for at skrive filmens manuskript og har lade sig inspirere af virkelige kidnapnings og indespærrings-sager.

Brie Larson wins OscarBrie Larson høstede både en Oscar og en Golden Globe og en BAFTA for bedste kvindelig hovedrolle for sin præstation som kvinden ‘Mor’ i filmen Room. ‘Jack’ spilles af Jacob Tremblay og ‘Gamle Nick’ af skuespilleren Sean Bridgers.

Se traileren til filmen Room her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *