Oscar vinderne

oscars-2016For os, der elsker film, historier, glamour og Hollywood var natten til mandag en festaften. Hvis man går bare lidt op i Oscaruddelingen, som jeg jo gør, så er det sjovest at se det hele live! Hvis du gerne vil vide, hvem der vandt, skal du læse med her. Ellers kan du også gense højdepunkterne fra showet på DR3 mandag aften kl. 20:45.


 

Oscar lagde ud med manuskript-kategorierne Original Screenplay, hvor Spotligt vandt og Best Adopted Screenplay, hvor The Big Short vandt. Dermed var der lagt op til spændning om, hvilken én af filmene der løb med prisen for Best Picture….

Danske nominerede film: Krigen og The Look of Silence

Det blev desværre til ingen Oscar statuetter til de danske nominerede film: dokumentarfilmen The Look of Silence og Krigen. Som ventet blev der derimod favoritterne Amy, der løb med Best Documentary Feature Film og den ungarske favorit film Son of Saul af László Nemes.

Mad Max: Fury Road blev nattens store vinder

MadMax

En af nattens helt store vindere blev George Millers visuelle overflødighedshorn Mad Max: Fury Road. Filmen vandt hele 6 Oscars, henholdsvis i kategorierne Costume Design, Production Design, Make up & Hair, samt de mere tekniske Film Editing, Sound Editing og Sound Mixing. Dermed var der ingen priser til en anden blockbuster film Star Wars, som også var nomineret i Film Editing, Sound Editing, Sound Mixing og Visual Effects. Visual Effects prisen gik i øvrigt til en anden sci-fi-film: Ex Machina med Alicia Vikander.

Ej heller fik Star Wars prisen for Original Score, hvor legendariske John Williams blev slået af endnu mere legendariske Ennio Morricone for sin komponerede musik til filmen The Hateful Eight.

Best Original Song gik til Jimmy Napes and Sam Smith for titelsangen til seneste James Bond film Spectre “Writing’s on the Wall”.


Alicia Vikander

Best Supporting Actor and Actress

Alicia Vikander, der også løb med Oscar-prisen for Best Supporting Actress, lidt som forventet og som håbet, må jeg sige. Lidt mere uventet blev det Mark Rylance fra Brigde of Spies, der vandt Best Supporting Actor.

Best Instructor

En anden stor-favorit til at vinde en Oscarpris som Best Instructor var Alejandro González Iñárritu – som også vandt, og dermed lugtede det mere og mere af, at det ikke blev aftenens manus-vindere Spotligt eller The Big Short, der kunne løbe med nattens hovedpris Best Picture.

Actress in a Leading Role

Som forventet vandt Brie Larson prisen for Best Actress for filmen, jeg personligt glæder mig meget til at se Room

Actor in a Leading Role 

Der var stor, stor spænding omkring denne pris – om det nu skulle blive Leos aften? Og det blev det! Leonardo DiCaprio modtog sin første Oscar for sin hovedrolle i The Revenant til stående ovation fra salen.

Best Picture 

Spotlight Film

Men det skulle blive filmen Spotlight der løb med hovedprisen Best Picture, til stor overraskelse. Men uden at virke bagklog, vil jeg også have spået den som outsideren der kunne udfordre The Revenant og The Big Short favoritterne. Filmen har et meget alvorligt emne, da den handler om præsters sexuelle overgreb på børn og en gruppe journalisters afsløring heraf. Jeg havde planlagt at se filmen inden i aften, men den havde først premiere i torsdags, så jeg nåede det ikke. Men det er da helt sikkert, jeg skal se filmen!

Fik du tippet de rigtige vindere? Eller blev du skuffet, glad eller overrasket?

Hvis du ikke har set med i nat kan du gense højdepunkter på DR3 i morgen – eller i aften, dvs mandag kl. 20:45.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *