Optakt til Oscar – Hollywood om Hollywood

Hollywood Studio_gamle dage_old days
På søndag er det Oscaruddeling og dagen hvor Hollywood fejrer sig selv om sine. Der er lavet en del film om branchen. Den seneste er af Coen brødrene filmen Hil, Cæsar! der havde dansk biografpremiere i sidste uge.

Hil Cæsar! foregår 1950’ernes Hollywood og bygger på den virkelige person Eddie Manix (Josh Brolin) og dennes arbejdsopgaver for de gamle velrenommerede Hollywood studier. Han var en såkald “fixer”. En der blandt andet kunne sørge for, at de slibrig hemmeligheder om skuespillerne forblev ukendte for den almindelige befolkning.

Jeg er ret vild med film om filmbranchen! Og jeg her særligt disse 5 nedenstående film kær. Har du andre yndlingsfilm om Hollywood og filmbranchen?


Saving Mr. BanksSaving Mr. Banks

Forfatteren P.L. Travers er ikke meget for at mødes med Walt Disney, som vil have hende til at omskrive bogen til en film. Men mødet og arbejdsopgaven får hende til at tænke tilbage til sin barndom.


Hitchcock

En kærlighedshistorie mellem den indflydelsesrige filmskaber Alfred Hitchcockand hans kone Alma Reville under indspilningen af ​​Psycho i 1959.


Chaplin FilmChaplin

En film om det komiske talent Charlie Chaplin og hans liv på film og uden for scenelyset.


 

The ArtistThe Artist

Stumfilm stjernen møder en ung danserinde og sammen oplever de, hvordan deres karrierer skubbes i forskellige retninger, da det bliver teknisk muligt at filme med lyd.


 

Tropic-ThunderTropic

Mærkelige ting hærger filmsettet og en gruppe skuespillere bliver pludselig nødt til at agere som de soldater de spiller i deres stort anlagte krigsfilm.


 

The Last Action HeroDen sidste actionhelt

Med hjælp fra en magisk biografbillet bliver drengen Danny sendt ind i hans favorit actionhelts fiktive verden.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *