Mine yndlings Bond-sange

Carly_Simon_-_1978I gårsdagens indlæg “Verdens værste Bond-sang” lovede jeg, at fortælle dig om mine to yndlings Bond-sange og give dig lidt mere af de gode, gamle Bond-sange.

1 – Nobody Does It Better – Carly Simon – The Spy Who Loved Me, 1977

Carly Simons Nobody Does It Better fra 1977 er nok min “all time favorite” sang. Sangen var titelmelodi til Bond-filmen The Spy Who Loved Me (1977) med Roger Moore som Bond og Barbara Bach, som den ultimative lækre Bond-babe.

I øvrigt, denne melodi er IKKE komponeret af John Berry, der ellers står for en stor del af Bond-titelmelodierne og musikken, men Marvin Hamlisch, som havde nydt stor succes på Broadway med A Chorus Line. 

Sangen er også den første, der IKKE er opkaldt efter sin film og den første Bond-sang nomineret til en Oscar. Jeg er ret fascineret af introens flotte visuelle sekvens lavet af Maurice Binder.Bond Collage The Spy Who Loved Me

Traileren, som den så ud tilbage i 1977:


2 – Live and Let Die – Paul McCartney – 1973

Det skulle efter sigende kun have taget Paul McCartney en eftermiddag at komponere denne sang – hvilket i dette tilfælde er OK, modsat Sam Smiths 20 min. som beskrevet i gårsdagens indlæg, da nummeret er sublimt, hvis du spørger mig. Jeg må indrømme, at jeg nok for alvor blev vild med nummeret efter, jeg “back in the days” havde hørt Guns N’ Roses version af det.

Sådan er det jo engang imellem, at et ældre musiknummer tages op af nogle yngre kunstnere og et ny publikum får øjnene op for det. Jeg har hørt en anekdote om, at Sir Paul McCartneys egne børn ikke anede, det var deres berømte far, der havde skabt nummeret, da de hørte det med selv samme Guns N’ Roses og blev vilde med det. Jeg ved ikke, om det er en sand historie, men den er da meget god!

Bond-filmen af samme navn fra 1973 har Roger Moore som James Bond og den dejlige Janes Seymour som Bond baben Solitaire. Også i denne film er intro’en skabt af Maurice Binder.

Bond Live and let die Collage

Traileren til Live and Let Die så således ud:


Ovenstående var mine to yndlings Bond-sange, men man kan næsten ikke komme uden om Sirley Bassets to fremragende sange Goldfinger fra 1964 og Diamonds are forever fra 1971.

Eller hvad med Nancy Sinatras You Only Live Twice? Eller For your eyes Only, trods visse meninger er en kedlig sang, er jeg VILD med det nummer!

Også Tom Jones har leveret et enestående godt nummer, efter min mening. En anekdote hertil (ved heller ikke om den er sand), skulle være, at Tom Jones skulle være besvimet, da han skulle levere den sidste strofe, i et forsøg på at holde tonen længst muligt!

3 – Goldfinger – Sirley Bassets – 1964

4 – Diamonds are forever – Shirley Basset – 1971

5 – You Only Live Twice – Nancy Sinatra – 1967

6 – For Your Eyes Only – Sheena Easton – 1981

7 – Thunderball – Tom Jones – 1965

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *