Leading Lady: Cate Blanchett

CB foto 1

Cate Blanchett kan i øjeblikket ses på den røde løber i Cannes, hvor hun promoverer sin seneste film Carol, som foregår i 50’ernes New York og handler om den unge ekspedient Therese Belivet (Rooney Mara), som falder for den ældre kvinde Carol Aird (Cate Blanchett). Cate Blanchett var ellers ikke sikke på, om filmen overhovedet ville nå så langt som til det store lærred p.g.a. filmens tema, og faktummet, at det er en film med kvindelige hovedroller, hvilket kan være svært at finansiere, fordi der fejlagtig sidder folk i branchen og tror, at publikum ikke vil se sådanne film. Men det vil de! Carol, instrueret af Todd Haynes, fik en stående ovation efter fremvisningen i Cannes.

Cate Blanchett, eller Catherine Elise Blanchett som er hendes fødenavn, er lige fyldt 46 år og er født i Australien som mellemste barn af en australsk mor og amerikansk far. Hun er gift med Andrew Upton, som arbejder i teaterbranchen, og sammen har de har tre drenge og en nylig adopteret pige.

Som barn blev Cate inspireret af en tryllekunstner, og drømte om at blive udøvende kunstner af en eller anden form. Da hun var 10 år mistede hun sin far, som døde af et pludseligt hjerteanfald, hvilket hun har betegnet som en skelsættende begivenhed i hendes liv. Som ung studerende var hun formand for dramahold og blev senere uddannet fra National Institute of Dramatic Art, hvor hendes dramalærer opmuntrede sin room mate skuespilleren Geoffrey Rush til at overvære Cates optræden. Siden spillede hun med i en masse teaterforestillinger og fik siden debut i en tv-serie.

CB foto 2

Instruktøren Todd Haynes har også instrueret Cate Blancett i filmen I’m Not There, hvor hun spiller Bob Dylan. Og hvem havde lige set Cate Blanchett som Bob Dylan? Men Cate Blancett er kendt som en alsidig skuespiller, og hvad enten hun spiller dronning Elizabet, elverprinsesse, clairvoyant eller fordrukken rigmandsdulle gør hun det formidabelt godt! Tilbage i 1998 blev hun nomineret til en Oscar for sin rolle i Elizabeth, og i 2005 vandt hun en Oscar for Best Supporting Actress efter sin rolle som Katharine Hepburn i Aviator (2004), og i 2013 blev hun hædret med en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle for sin præstation som Jasmin i Woody Allen filmen Blue Jasmin.

CB foto 4CB foto 3 med oscar

Ifølge imdb. er et af hendes næste projekter at lægge stemme til slangen Kaa i en ny udgave af Jungebogen. Hun har i øvrigt lagt stemme til flere tegnefilm: Ponyo på Klippen ved havet og Sådan træner du din drage 2.

 

Foto: Nydaily/Pinterest/fashiongonerouge

 

,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *