Kvinderne overtager manderollerne

sandra-bullock-george-clooney-09-11-2015

Jeg har fulgt lidt med i Hollywood-mediernes debat om, hvorvidt der ikke skrives gode nok roller til kvinder over de 30 år, og at der stadig er store lønmæssige forskellige mellem de kvindelige og mandlige skuespillere. Både Jennifer Lawrence, Meryl Streep og Sandra Bullock har adresseret ulighed og dårlige eller manglende roller til kvinder.

Netop Sandra Bullock er i USA aktuel med filmen Our Brand is Crisis, hvor hun spiller hovedrollen som den politiske konsulent Jane, men oprindeligt var denne rolle slet ikke tiltænke en kvinde, men derimod udvalgt til George Clooney, som også er filmens producer.

“Why do the boys always get the great comedies that weren’t romantic comedies? I just wanted to find something … I love physical comedy. I just started hunting four or five years ago,” fortæller Sandra Bullock til The Hollywood Reporter. Rygterne går også på, at Sandra Bullock skal medvirke en ny Oceans Eleven film, men kun med et kvindeligt cast.

SALT collage Angelina og Tom Cruise

Hollywoods filmproducere, producenter og manuskriptforfattere er måske så småt ved at åbne øjnene op for alternativer til de mandsdominerede roller. Det er ikke heller ikke første gang, at en filmrolle skrevet med en mandelig hovedrolle omskrives til en kvinde. Tænk bare så actionfilmen Salt med Angelina Jolie i rollen som agenten Salt. Rollen var oprindeligt skrevet med en mandlig hovedperson og tiltænkt Tom Cruise. Men da det ikke kunne lade sig gøre at få ham ombord på produktionen var producerne villige til at se på andre alternativer.

ghostbusters_stillLigeledes har man valgt kun at have kvinder i rollerne i den nye Ghostbuster reboot-film. Det både overraske og ærgrede skuespiller Kristen Wiig, at der var så meget fokus på netop, at det nye Ghostbuster-hold kun bestod af kvinder: “Some people said some really not nice things about the fact that there were women.” “It didn’t make me mad, it just really bummed me out (…) We’re really honoring those movies.” (THR)

Lige nu er der også snak om, at rollen som mumien i den den planlagte reboot-film The Mummy (Mumien, 1999), der er indspillet med Arnold Vosloo som mumien, muligvis kan spilles af en kvinde. Men det er stadig kun til overvejelse.

Hvad synes du, er der for få gode roller til kvinder? Er det en god idé at de kvindelig skuespillere går efter manderollerne – for derved at opnå de gode rolle?

Foto: THR

 

,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *