Jeg glæder mig til: Krigen

Krigen

Til september kommer filmen Krigen, der sætter fokus på de omkostninger krigen har for de udsendte soldater og deres familier. Tobias Lindholm står bag både manuskript og instruktion, ligesom han gjorde det i Kapring, der vandt adskillige priser både herhjemme og i udlandet.

Igen er det skuespiller Pilou Asbæk der har hovedrollen, og denne gang spiller han kompagnichef Claus Michael Pedersen, der sammen med sine mænd bliver udstationerede i Afghanistan. Under en rutinemission fanges soldaterne i en voldsom ildkamp mod Taleban, og for at redde sine mænd træffer Claus et valg, som fører ham tilbage til Danmark, anklaget for en krigsforbrydelse, hvilket naturligvis også får konsekvenser på hjemmefronten.

Ud fra traileren at dømme kan vi forvente os et krigsdrama og et persondrama – som forhåbentligt flettes sammen til en fængslende film.

Det er Tuva Novotny, der spiller hustru og medvirkende er også Søren Malling, Charlotte Munck, Dar Salim og Dulfi Al-Jaburi. Soldaterne i filmen spilles af virkelige soldater, der har været udstationeret i Afghanistan.

Filmen får biografpremiere den 10. september. Er det en film, du skal se?

Foto: DFI

 

,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *