Jeg glæder mig til: Kollektivet

KollektivetThomas Vinterberg er til næste år klar med en ny film, Kollektivet. Filmen har Ulrich Thomsen og Trine Dyrholm i hovedrollerne som parret Erik og Anne, der flytter ind i et stort hus i Hellerup, hvor de etablerer deres drøm om et kollektiv. Kollektivet er et portræt af en hel generation. Filmen er en kærlighedserklæring til en generation af idealister og drømmere, der for længst er vågnet op til virkeligheden.

Jeg glæder mit til at se, hvordan Vinterbergs version af 70’er akademikerenes hippi-idealer og problemer bliver skildret, i et drama, der ikke som tidligere film, der behandler denne periode og det at bo i kollektiv sammen, har haft en ironisk distance og været lidt små-pjattet.

Ikke mindst ser jeg frem til at se Trine Dyrholm i endnu en filmrolle – jeg er ret vild med hende! Jeg er jo også så gammel, så jeg kan huske hendes optræden i Melodi Grand Prix tilbage i 1987, hvor hun optrådte med danser i måneskin – og jeg var solgt og købte naturligvis hendes album, som jeg sang og dansede selv eller med veninderne 🙂

Kollektivet får biografpremiere den 14. januar næste år.

Foto: DFI/Henrik Petit

,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *