Jeg glæder mig til: 3 film i Juli

PicMonkey Collage

Det er ikke i juli måned, at der er flest biografpremierer, men der er da et par stykker, jeg ser frem til:

1) Guldkysten – i biografen den 2. juli

Danmark oprettede i 1658 en koloni på den afrikanske Gyldkyst i nuværende Ghana. Herfra sendte man guld og elfenben hjem til Danmark. Herfra sendte man også slaver til Caribien. Den danske koloni måtte kæmpe med isolation, fattigdom og andre kolonimagters modstand, før kolonien endelig blev opgivet i 1850.

Periodedramaet Gyldkysten af Daniel Dencik foregår i 1836 og handler om den unge Wulff Frederik Wulff, der rejser til Dansk Guinea, hvor han i sin egenskab af botaniker skal overvåge en kaffeplantage og rapportere om kontinentets vækst. Selv om slaveriet er ophørt, synes det alligevel ikke at være som så og den unge Wulff oplever virkelighedens ubehageligheder.


2) Amy – i biografen den 30. juli

Som tidligere nævnt ser jeg frem til dokumentaren om den nu afdøde britiske sangerinde Amy Winehouse. Filmen fokuserer på hendes liv og musik via gamle hjemmevideoer, interviews og udtalelser fra familie, venner og folk, der kendte hende fra musikbranchen. Dokumentaren er instrueret af BAFTA-vinderen Asif Kapadia.


3) Mission: Impossible – Rogue Nation –  i biografen den 30. juli

For femte gang står Tom Cruise som agenten Ethan Hunt i spidsen for et hold topagenter. Denne gang skal de udrydde Syndicate, en international organisation, der har til hensigt at ødelægge IMF (Impossible Mission Force). Instruktøren bag er Christopher McQuarrie, der også har arbejdet sammen med Cruise på film Edge of Tomorrow, Jack Reacher og Operation Valkyrie. Mon ikke filmen byder på hæsblæsende action scener?


Der er mange flere film at se i biografen i Juli. Hvilke film skal du se i juli?

,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *