I dit TV: Michael J. Fox marathon

marty-mcfly-doc-brown-visit-year-2015-back-future-iiJeg skal da lige love for, at TV3 giver den gas med skuespiller-maraton for tiden. I sidste uge gav de os Eddie Murphy for fuld udblæsning og i denne uge er det en anden af min yndlingsskuespiller i kategorien ”80’er og 90’er brag”: Michael J. Fox

Du har i aften mulighed for at dyrke ham i hele 4 film. Først i trilogien Tilbage til Fremtiden og siden i 80’er forviklingskomedien Forført til succes.

Skal du se med i aften fra kl. 20:00 på TV3?  Hvilken film er din yndlingsfilm?

10 facts du ikke vidste om Back to the Future:

  1. Michael J. Fox var lige ved ikke at spille Marty, da han ikke kunne få fri fra sin serie Blomster Børns Børn, til at indspille en film. Derfor blev skuespiller Eric Stolz (Greys Hvid Verden) hentet ind, men droppet efter 4 uger og Michael J. Fox fik lov at lave filmen.
  2. Filmen blev til fordi, manus-forfatter Bob Gale fandt sin fars gamle High School bog og funderede over, om de mon ville have været venner, hvis han havde chancen for at rejse tilbage i tiden.
  3. Daværende amerikanske præsident Ronald Reagan var så fornøjet over scenen, hvor Dr, Emmet Brown ikke tror på, at en skuespiller kunne være blevet en præsident i fremtiden, at han i sin”state of the union” tale refererede til filmen med citatet: ‘Where we’re going, we don’t need roads.’
  4. En af filmens producerer mente ikke, at folk ville se en film, hvor ordet ”future” indgik i titlen – og foreslog derfor titlen ”Spaceman From Pluto”. En anden af filmens producer, Steven Spielberg fik dog overbevist medproduceren om, at titlen skulle forblive Back to the Future.
  5. Marty og Doc rejser i en DeLoren bil, og eftersigende skulle DeLorens direktør John DeLoren have sendt manuskriptforfatter og instruktøren et takkebrev for at anvende DeLoren bilen i filmen.
  6. Emmett Brow har fortalt, at han ofte ser Back to the Future filmene, hvis han zapper forbi én.
  7. I den første Back to the Future film, spilles Martys kæreste Jennifer af skuespillerinden Claudia Wells, men i de to andre film spilles Jennifer af Elisabeth Shue, da Claudia Wells opgav rollen grundet hendes mor fik konstateret kræft.
  8. Filmens skaber havde oprindeligt ikke tænkt, at lave en efterfølger til Back to the Future, men lavede den åbne slutning med to be continued som en joke.
  9. Doc (Christopher Llyod) har fortalt, at afdøde Prinsesse Diana skulle have grinet højt af scenen i to’eren, hvor Biff Tannen kører ind i en truck og får et læs mødding ned over sig.
  10. I den franske version af Back to the Future kalder Lorraine ikke Marty for Calvin Klein, men Pierre Cardin.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *