Downton Abbey, jeg elsker dig!

Downton Abbey all cast

Serien du skal se: Downton Abbey

Det er ikke uden grund, serien er prisvindende og har fans verden over. For den byder på krig, kærlighed og drama, flotte kostumer og yderst velskrevne karakterer, du bare må vide mere om.

Downton Abbey har været ekstrem populær både på DR og på engelsk TV. Hvorfor det først skulle blive år 2016 før jeg gav mig i kast med Downton Abbey, den prisvindende engelske serie om livet ”upstairs” og ”downstairs” blandt herskab og tjenestefolk på slottet Downton Abbey, er en gåde. Ikke desto mindre må jeg skynde mig at anbefale serien til alle, der endnu ikke er kommet i gang med den.

Jeg er vild med Downton Abbey! Jeg har faktisk ikke set andet og set den så snart jeg så et snit til det, hvilket også er blevet bemærket herhjemme. Jeg er på 5. sæson, den næst sidste af seriens i alt 6 sæsoner, men den sidste på Netflix.

Downton Abbey | serie| bagom kameraet sæson 5Downton Abbey|Serie | Sæson 6 episode 4
Downton Abbey kan lidt sammenlignes med vores danske Matador, idet serien følger en række karakterer, gennem en årrække, hvor de oplever tidens forandringer og begivenheder på godt og ondt. Der er den aristokratiske Lord Grantham/Crawley familie og tjenestefolk, samt familiens familie relationer, venner og bekendte.

Som i Matador er karaktererne yderst velskrevne og udvikler sig gennem serien, så man ikke hele tiden har sympati for de samme eller pludselig får sympati for seriens ofte mindre sympatiske karakterer. Jeg synes det er rigtig sjovt at serien indarbejder så mange virkelig historiske begivenheder i seriens historie, som f.eks. at serien skydes i gang med Titanics forlis, hvor familien Crawley mister venner og familiemedlemmer. Men serien kredser også om emner som arvefølgen, vilkår for tjenestefolk, efterkrigstiden, politik, kvinders rettigheder og prævention, samt indførelsen af telefonen el og radioen.

Downton Abbey | Serie | Sæson 6

Serien er i øvrigt optaget på et rigtig slot, Highclere Castle. Det ligger i West Berkshire vest for London og ikke i Yorkshire, hvor serien foregår. Slottet er ejet af Lord og Lay Carnavon og åbent for offentligheden, hvis du skulle komme på disse kanter. Du kan læse meget mere om slottet og muligheder for at besøge det her.

Downton Abbey|Bag kameraet på serien Downton Abbey

Se den lille film og kom bag kameraet på Downton Abbey

Foto: Public Broadcasting Service/www.pbs.org

,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *