Cannes Filmfestival

Cannes Filmfestival 2016 Mads Mikkelsen

Danskernes Cannes Filmfestival

To danskere indtager centrale placeringer i årets festival: Mads Mikkelsen som jurymedlem og Nicolas Winding Refn som nomineret til Guldpamlen.

Onsdag blev den idylliske sydfranske by Cannes igen invaderet af filmstjerne, presse og filmfolk, da den årlige Cannes Filmfestival blev skudt i gang. I år er skuespiller Mads Mikkelsen med i juryen og mens instruktør Nicolas Winding Refn er udtaget til hovedkonkurrencen med sin film ‘The Neon Demon’.

Jeg er personligt ret vild med Nicolas Winding Refns film, og traileren til ‘The Neon Demon’ synes at love samme drømmende og flotte visuelle-udtryk som eksempelvis seneste ‘Only God Forgives’. Filmen får dansk biografpremiere den 9. juni.

Mads Mikkelsen må siges at have et førstehånds kendskab til Nicolas Winding Refn og hans film, da han jo selv har spillet med i ‘Pusher-filmene’, ‘Bleeder’ og ‘Valhalla Rising’.

Hvordan Mads Mikkelsen forholder sig til at skulle vælge en vinder, som både jurymedlem og ven til en af de nominerede, ville  Berlingske Tidendes filmanmelder og så gerne høre mere om til pressemødet. Mads Mikkelsen, udtalte, at det naturligvis ikke fik lov til at spille en rolle, når han skulle udpege en vinder af De gyldne palmer, men valgte også at joke med det ved at sige, han naturligvis forventer bestikkelse.

Du kan se listen med alle film, der er udtaget til konkurrencen her.

Cannes Filmfestival Woody Allen Galla Red Carpet

Woody Allens film ‘Café Society’ åbnede festivallen. Den neurotiske filmmager runder de 81 år til december, men sagde på pressemødet, at det bestemt ikke gav ham anledning til at lade sig pensionere.

‘Café Society’ er en komedie der forgår i 1930’erne, hvor den jødiske Bobby drager fra New York til Hollywood for at gøre karriere, men ender i et trekanstdrama, da han forelsker sig i sin onkels assistent, der ikke er ledig på markedet. Filmen får først dansk biograf premiere den 6. oktober. Men du kan se traileren herunder, der lover ægte Hollywood 30’er stemning:

I år er det ‘Mad Max: Fury Road’ instruktøren George Miller, der er juryformand for flokken af jurymedlemmerne, der blandt andre tæller skuespiller Donald Sutherland, Vanessa Paradis, Valeria Golino og Kirsten Dunst. De to sidstnævnte flankerer Mads Mikkelsen på billedet herunder.

cannes filmfestival 2016 mads mikkelsen kirsten dunst

Foto: BT.dk/Independent.co.uk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *