Anmeldelse: Lion

Lion heart - Lion movie

Anmeldelse: Lion

Lion er både en fantastisk, sørgelig og inspirerende film om håb, vedholdenhed og kærlighed – og Google Earth.

Filmen er baseret på en virkelig historie og er en af de få international film filmet på location i Indien og Australien. Filmens manuskript er skrevet af Luke Davies og basret på bogen “A long way from home” og instrueret af Garth Davis.

Lion movie - lion heart - sunny pawel
Lion handler om den 5- årige Saroo, som bor i en lille, fattig indisk landsby med sin mor og søskende. Moderen (spillet af Priyanka Bose) kæmper for at tjene penge ved at slæbe sten, imens Saroo og hans bror også prøver at tjene til dagen og vejen som tigger og ved at finde små-jobs langs de lokale togbaner.

En dag tager Saroos storebror Guddu ham med på natarbejde på en togstation lidt længere væk. Lille Saroo kan ikke holde sig vågen og falder i søvn på en bænk. Da han vågner prøver han at finde Guddu i en togvogn, men falder i søvn igen. Da han vågner er han fanget i den kørende togvogn, som først standser igen over 1600 km væk i storbyen Calcutta.

Lion movie -lion heart
Lion heart - Lion movieSaroo er nu alene i en storby, hvor ingen tager sig af børn, der er alene. Han taler ikke sproget og kan ikke forklare, hvor han kommer fra.  Han må derfor klare sig alene, indtil en ung mand tager ham med på politistationen. Heller ikke der finder han megen hjælp og ender på et børnehjem.

Kun et halvt år senere bortadopteres han til et australsk par i Tasmanien (Nicole Kidman og David Wenham) – men glemmer aldrig sin biologiske mor og bror. Først 25 år senere bliver uvisheden om fortidens hændelser og Saroos konstante søgen for meget til bare at blive ignoreret, og Saroo samler mod til at starte sin søgen efter hans fødelandsby i håbet om at genfinde sin familie. Hjulpet på vej af sine visuelle minder og Google Earth starter en utrættelig søgen efter en nål i en høstak: en indisk togstation med et vandtårn tæt på en flodleje.

Lion heart - Lion movie - nicole kidman
Lion heart - lion movie - dev partelFilmen fortæller historien kronologisk med kun få falshback. Den unge Saroo spilles helt fantastisk af den unge Sunny Pawar, og den voksne Saroo spilles af Dev Partel (Slumdog Millionaire og The Best Exotic Marigold Hotel). Filmen har opnået adskillige nomineringer – heriblandt 6 Oscarnomineringer.

Lion adskiller sig fra de gængse biograffilm. Først og fremmest er den optaget og udspiller sig i Indien og Australien – lande. hvor de store, internationale blockbusterfilm oftest ikke foregår og – filmens skabere skulle eftersigende have kæmpet for, at få lov at beholde “location” og ikke  “adoptere” handlingen til amerikansk jord. Desuden er filmens besætning primært er et “internationalt cast”, der ikke blot består af hvide, velkendte amerikanske stjerner – eksempelvis er statister lokale landsbybeboere.

Jeg kan kun anbefale dig at se Lion, når den har premiere den 9. februar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *