Anmeldelse: Der kommer en dag

Der kommer en dag - Bio

Anmeldelse: Der kommer en dag

Filmen ‘Der kommer en dag’ fortæller om en tid, der var engang. Den er et stærkt tidsdokument, som egentlig ikke ligger så mange år tilbage.

Jeg kan desværre ikke altid nå og se alle film, mens de stadig har premiere, så derfor har jeg fået min veninde Tina Gadegaard til at gæsteanmelde den biografaktuelle danske film ‘Der kommer en dag’.

Når jeg har set traileren i biografen har jeg også været lidt i tvivl om, jeg havde lyst til at se filmen, da den ikke lige frem lover “fest og glade gade”. Det er faktisk også, hvad min gæsteanmelder beskriver. Aldrig har hun oplevet en SÅ trykket stemning og stille biografgængere, da filmen var slut! Læs med her.

Hvad handler ‘Der kommer en dag’ om?
Filmen handler om en lille familie, der får lavet helt om på deres liv, da moderen bliver alvorligt syg. Da der ingen andre er til at tage sig af de 2 drenge, skal de midlertidig på et børnehjem, imens moderen er indlagt. I filmen følger følger man drengenes barske hverdag på hjemmet Gudhjem. En hverdag, der desværre bliver permanent, da deres mor dør. Filmens hovedpersoner er de to drenge, men det er især den ældste drengs fortælling.

Hvordan oplevede du filmens virkemidler?
Filmen er meget virkelig. Man bliver draget med ind i stemningen – måske især fordi, det er børn det går ud over. En’ enkelt gang i filmen lagde jeg mærke til, at der bliver”klippet”, da en af drengene får en lussing. Ellers er den filmet fantastisk og meget virkelig.

Hvordan vil du vurdere skuespillernes præstation?
Der er virkelig gode skuespillerpræstationer. De 2 drenge spiller fantastisk, men også lærerinden (Sofie Gråbøl) og den sadistiske forstander(Lars Mikkelsen) gør et stort indtryk.

Hvad er dit umiddelbare indtyk af filmen?
En meget alvorlig film der virkelig sætter nogle tanker igang og som “sætter en stemning”. Flere græd under filmen og biografsalen var total stille, da filmen var slut. Man var så trist. Filmen er ikke “for sarte sjæle”. Den er selvfølgelig uegnet for børn og det er bestemt ikke en film, jeg har lyst til at se flere gange.

Hvorfor skal man se filmen?
Filmen fortæller om en tid, der var engang… Et stærkt tidsdokument, som egentlig ikke ligger så mange år tilbage. Selvom filmen er meget barsk, er det en god film. Den er virkelig godt fortalt.

Jeg vil give 5 stjerner til ‘Der kommer en dag’

Du kan se filmens trailer her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *