Anmeldelse: Jurassic World

JurassicWorld740Jurassic World | 124 min |Instr.: Colin Trevorrow

For 22 år siden havde Jurassic Park premiere og blev en gigantisk succes. Denne succes er nu slået med efterfølgeren Jurassic World, hvis man måler på box office parametrene ”indtjeningen 4 dage efter premieren”, hvor den på nuværende tidspunkt har indtjent det svimlende beløb af $234,4 mio. i USA og over $550 mio. verden over på mindre end en uge. Jurassic World er en værdig efterfølger til Steven Spielbergs originale 1’er.

Filmen foregår igen på øen Isla Nubla, hvor dinosaurus forlystelsesparken nu efter 22 år tager form efter rigmanden John Hammonds vision. Men med et dalende besøgstal har parken brug for en ny attraktion, der både kan tiltrække gæster og investorer. Derfor har man i parkens laboratorie skabt en ny gensplejset dinosaurusart kaldet Indominus Rex – større end T-Rex.

Indominus Rex lever isoleret i et bur, og da buret har brug for et sikkerhedstjek tilkalder man Owen Grady (Chris Pratt), som træner 4 Velociraptorer (Raptorer) og forsker i deres adfærd. Det er ikke et helt ufarligt job, se bare her

Men det går jo som forventet. Indominus Rex viser sig at være en yderst intelligent dino, som har held til at slippe ud af sin isolation – og så fanden løs i Laksegade!

Jurassic World 1 Header

I rollen som den kølige business kvinde og Jurassic Worlds operationelle direktør Claire Dearing ses Bryce Dallas Howard, som er datter af filminstruktør Ron Howard. Claire og Owen er hinandens modsætninger, men må arbejde sammen om at redde parkens gæster fra den frådende Indominus Rex.

Pratt og Howard har en fantastisk god kemi og fungerer godt som filmens makkerpar. Chris Pratt slår fast, han er det nye Hollywood Hunk, han er charmerend og gør sig godt som action helt. Efter denne film, håber jeg faktisk, han bliver den nye Indiana Jones i den kommende reboot.

Chris Pratt

cdn.indiewire.com

Claire har også besøg af sine to nevøer Gray og Zach – og ligesom i Jurassic Park filmen er der altså to yngre skuespillere med, selv om de i denne film ikke er så vigtige for historiens sammenhæng, men mere for familieunderholdningsværdien.

Jurassic World Drengene i hjul Jurassic World Drengene i hjul 2

Jurassic World lever helt sikkert op til, hvad jeg håbede på: at den som ”adventure thriller” formår at underholde og skræmme på bedste vis. Selv om man nok ikke bliver overrasket over historien, begejstres man over effekterne. Som i Jurassic Park har Jurassic World sørget for at lydeffekter og computer effekter er i top. Men denne gang er dinosaurusserne også større og vildere. Filmen har en fed energi og jeg kan også godt lide, at den ikke er selvhøjtidelig, men har humor.

Det er svært at gå Spielberg i bedende, men Colin Trevorrow har med Jurassic World formået at skabe en værdig efterfølger til Steven Spielbergs originale 1’er.

Jeg giver Jurassic World 5 ud af 6 stjerner.

Officielle Trailer

Foto: Hollywood Reporter/Slashfilm.com/Indiewire/Variety

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *